Lediga tjänster

Lediga tjänster i Sverige

 

Please follow this link for English

 

Lediga tjänster i Sverige

 

Formsprutare till AQ Plast AB Västerås

AQ Plast AB är ett dotterbolag inom AQ-koncernen som bedriver verksamhet i Västerås, Anderstorp och Torslanda och har sammanlagt 150 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor. Bolaget formsprutar och monterar termoplastdetaljer åt krävande industrikunder med ett åtagande av total kvalitet. AQ Plast i Västerås har funnits i AQ–koncernen sedan 1994, omsätter 140 MSEK och har cirka 40 anställda. Hela AQ- koncernen har högsta kreditvärdighet AAA, omsätter 3,3 miljarder SEK, finns i 12 länder och har 5300 anställda. För mer information se www.aqg.se

Dina arbetsuppgifter 
Att säkerställa att avdelningens formsprutningsprocess och produktionsutrustning har hög kvalitet samt tillgänglighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Formsprutning av plastdetaljer
- Verktygsbyten och körning av befintliga produkter
- Kvalitetskontroller av detaljer 

Ansvarsområde
• Att maskiner och övrig produktionsutrustning ställs in och körs enligt gällande inställningsprotokoll. 
• Att verktygsbyten sker på ett systematiskt sätt, med så korta ställtider som möjligt och att detta verifieras.
• Att delta aktivt med avdelningens arbete med ständiga förbättringar.
• Att dagligt underhåll av verktyg utförs och verifieras.
• Att uppstartsverifiering sker i samband med byte av verktyg.
• Medverka vid upprättande av handlingsplaner gällande störningar i produktionsprocessen.
• Att delta vid provkörning av nya verktyg och övrig produktionsutrustning.
• Att tillsammans med övriga Tekniker/Ställare på avdelningen initiera flexibilitet, mångkunnighet och kompetens.

Befogenheter
• Godkänna detaljer för leverans.
• Vid ej duglig process, initiera och vidta nödvändiga åtgärder för att återställa process till norm läge. 
• Stoppa produktionen vid kvalitets och/eller säkerhets avvikelser.
• Uppstartsverifieringar. Godkänna uppstart av produktionsutrustning i samband med verktygsbyte.

Din profil 
Vi söker dig som har en godkänd Ställarcertifiering. Du har en treårig teknisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtad från mångårigt arbete i yrket. Du har ett allmänt tekniskt intresse, är mångkunnig, mycket kvalitetsmedveten och öppen för arbetsuppgifter med hög flexibilitet. Du är van att arbeta självständigt och har heller inga problem att arbeta i grupp. Har du robotvana är det meriterande men inget krav. 

Vidare har du en positiv attityd och tycker att det är stimulerande att arbeta i en utvecklande miljö där förändring är en del av vardagen. Förutom dina praktiska och formella kunskaper kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 
 

Vi erbjuder dig
AQ är ett värderingsstyrt företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat. Vi har världsledande kunder som efterfrågar världsledande engagemang och kompetens från sina leverantörer vilket gör att vi hela tiden utvecklas.
 

Placering 
Västerås


Din ansökan
Skriv ett personligt brev, med en motivering till ditt intresse för jobbet - och bifoga ditt CV. Vänligen skicka din ansökan till mattias.nettelbladt@aqg.se  Urval sker löpande, sista ansökningsdag är den 31 oktober 2017.  Din ansökan behandlas konfidentiellt.


Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde snarast möjligt. Frågor om befattningen besvaras av Produktionschef och närmaste chef i tjänsten Mattias Nettelbladt 073-826 98 00.


Välkommen med din ansökan!
 

UH Tekniker med erfarenhet av tillverkningsindustrin till AQ Plast AB Västerås

 

AQ Plast AB är ett dotterbolag inom AQ-koncernen som bedriver verksamhet i Västerås, Anderstorp och Torslanda och har sammanlagt 150 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor. Bolaget formsprutar och monterar termoplastdetaljer åt krävande industrikunder med ett åtagande av total kvalitet. AQ Plast i Västerås har funnits i AQ–koncernen sedan 1994, omsätter 140 MSEK och har cirka 40 anställda. Hela AQ- koncernen har högsta kreditvärdighet AAA, omsätter 3,3 miljarder SEK, finns i 12 länder och har 5300 anställda. För mer information se www.aqg.se

 

Arbetsuppgifter
I din roll som UH tekniker driver du det praktiska och administrativa arbetet med att förbättra tillgängligheten i produktionen genom dels förebyggande förbättringar och logisk felsökning och rotorsaksanalyser vid haverier. Till din hjälp har du erfaren personal inom formsprutning och verktygstillverkning.

 

Din utbildnings- och arbetsbakgrund
Du har teknisk bakgrund gärna med erfarenhet från produktionsteknik eller några år som UH tekniker eller El/Mekaniker inom tillverkningsindustrin. Du har goda kunskaper inom förebyggande och förbättrande underhållsarbete och eftersträvar att utveckla vår verksamhet. Du tycker om förändring samt att jobba i en miljö präglad av ett högt tempo.

 

Du har ett stort intresse för teknik och maskinunderhåll och ett par års erfarenhet av verktygsbunden produktion är meriterande. Du är bra på att kommunicera och har lätt för att skapa relationer och förtroende både internt och externt. Du är kundorienterad, analytisk, målmedveten, nyfiken och brinner för att uppnå uppsatta mål. Vi använder affärssystemet monitor.  Kommunikationen sker ofta på engelska med kunder och leverantörer. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vi erbjuder dig
AQ är ett värderingsstyrt företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat.

 

Placering
Västerås
 

Din ansökan
Skriv ett personligt brev, med en motivering till ditt intresse för jobbet - och bifoga ditt CV. Vänligen skicka din ansökan till mattias.nettelbladt@aqg.se  Urval sker löpande, sista ansökningsdag är den 31 oktober 2017.  Din ansökan behandlas konfidentiellt.


Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde snarast möjligt. Frågor om befattningen besvaras av Produktionschef och närmaste chef i tjänsten Mattias Nettelbladt 073-826 98 00.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

AQ Segerström & Svensson AB i Lyrestad söker Verktygsmakare

 

AQ Segerström i Lyrestad har ett 50-tal medarbetare och en omsättning på cirka 60 MSEK. Vi tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin och marinmotorer, vi är också specialiserade på tillverkning av avgassystem och ljuddämpare. AQ Segerström ingår i AQ-koncernen som är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har totalt 5300 anställda, varav ca 75% i tillväxtländer utanför Sverige. Årsomsättningen uppgick 2016 till 3,3 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad och har AAA, högsta kreditvärdighet sedan 1999 och har därmed erhållit AAA Gulddiplom. Se även www.aqg.se för mer information
 

Bakgrund
AQ Segerström i Lyrestad expanderar kraftigt och behöver nu ersätta vår verktygsmakare som går i pension. Vår kärnverksamhet är pressning, stansning, kantbockning, 3D-laserskärning och svetsning.

 
Arbetsuppgifter
Tillverka med hjälp av underlag från vår verktygskonstruktör pressverktyg, svetsfixturer, maskindelar och hjälpmedel till produktion. I tjänsten igår även arbete med underhåll och reparationer av vår maskinpark. En betydande del av arbetet är fräsning, svarvning, slipning och bänk arbete.

Din utbildnings- och arbetsbakgrund
Du har verkstadsteknisk utbildning alternativt verktygsmakarutbildning. Du bör vara väl förtrogen med maskinbearbetning och verktygsframtagning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från CAM-beredning i MasterCAM.

Vi erbjuder dig
Ett värderingsstyrt och entreprenöriellt företag med korta beslutsvägar och en prestigelös atmosfär. Du kommer att ingå i ett härligt och kompetent gäng som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat.

Din ansökan
CV och personligt brev skickar du vänligen till platschef  jesper.arvidsson@aqg.se senast den 30 september 2017.

Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal. Tillträde snarast möjligt. För ytterligare information kontakta Verktyg & Fixturkonstruktör Tomas Rodling 0501 - 645 97, Platschef Jesper Arvidsson 076 - 282 80 18 eller närmaste chef Produktionschef Håkan Svensson 070-20 50 482.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

AQ Segerström & Svensson AB i Lyrestad söker Planerare/Inköpare

 

AQ Segerström i Lyrestad har ett 50-tal medarbetare och en omsättning på cirka 60 MSEK. Vi tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin och marinmotorer, vi är också specialiserade på tillverkning av avgassystem och ljuddämpare. AQ Segerström ingår i AQ-koncernen som är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har totalt 5300 anställda, varav ca 75% i tillväxtländer utanför Sverige. Årsomsättningen uppgick 2016 till 3,3 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad och har AAA, högsta kreditvärdighet sedan 1999 och har därmed erhållit AAA Gulddiplom. Se även www.aqg.se för mer information.

 

Bakgrund
AQ Segerström i Lyrestad expanderar kraftigt och behöver nu ersätta vår planerare/inköpare som går mot nya utmaningar inom företaget. Vår kärnverksamhet är pressning, stansning, kantbockning, 3D-laserskärning och svetsning.

 

Arbetsuppgifter
I dina uppgifter ingår att planera produktionen med hjälp av vårt affärssystem Monitor, granska EDI planer från våra kunder och vara kontakten mot våra kunders materialplanerare. Du är spindeln i nätet för att möta våra kunders behov av leveranser i tid. I din roll arbetar du i nära samarbete med utlastningen och vår logistikavdelning. Du ansvarar även för de operativa inköpen till verksamheten i Lyrestad.

 

Din utbildnings- och arbetsbakgrund
Du har en produktionsteknisk utbildning eller utbildning inom produktionsplanering/logistik. Du bör ha erfarenhet från verkstadsindustrin i någon form. Vi ser gärna att du har jobbat med affärssystemet Monitor. Tjänsten som produktionsplanerare kan vara stressigt och du bör gilla att kommunicera via mail och telefon.

 

Vi erbjuder dig
Ett värderingsstyrt och entreprenöriellt företag med korta beslutsvägar och en prestigelös atmosfär. Du kommer att ingå i ett härligt och kompetent gäng som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat.

 

Din ansökan
CV och personligt brev skickar du vänligen till jesper.arvidsson@aqg.se senast den 30 september 2017.

 

Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal. Tillträde snarast möjligt. Vid frågor är du välkommen att ringa Platschef och närmaste chef Jesper Arvidsson 076-282 80 18.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Redovisningsekonom till AQ Group AB


AQ är en ledande leverantör till krävande industrikunder och är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Koncernen består av rörelsedrivande bolag som var och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden. Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har 5 300 anställda i Sverige, Estland, Litauen, Ungern, Polen, Bulgarien, Kina, Thailand, Indien, Mexiko, Italien och Serbien. År 2016 hade AQ en omsättning på 3,3 miljarder SEK och sedan koncernen grundades år 1994 har AQ redovisat positivt resultat varje kvartal. AQ har högsta kreditvärdighet AAA enligt Bisnode. www.aqg.se

 

Bakgrund
AQ Group AB har ett Shared Service Center (SSC) i Västerås som sköter löpande bokföring, redovisning, reskontra samt löner för våra svenska dotterbolag. I Sverige är vi ca 1 200 anställda.  Vi söker nu en redovisningsekonom på heltid.

 

Arbetsuppgifter
I den här rollen kommer du att vara redovisningsansvarig för två dotterbolag med produktionsinriktning. Du kommer att arbeta med löpande redovisning, avstämningar, inkomst-, skatte- och momsdeklarationer, upprättande av månads-, kvartal- och årsbokslut samt årsredovisningar.

 

Din utbildnings- och arbetsbakgrund
Vi tror att du har examen med företagsekonomisk inriktning och du får gärna ha erfarenhet från industriföretag. Du har flerårig praktisk erfarenhet och kunskap inom löpande bokföring och redovisning. Du som söker har ett intresse för redovisning och är en strukturerad person med god förmåga att planera och prioritera. Du har god samarbetsförmåga och är självständig, kommunikativ och har förmåga att driva frågor på ett jordnära och systematiskt sätt. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du är van användare av Excel samt något affärssystem. Vi arbetar med Monitor, Cognos och Hogia bokslut/skatt.

 

Vi erbjuder dig
Ett värderingsstyrt entreprenöriellt företag med korta beslutsvägar och en prestigelös atmosfär. Du kommer att ingå i ett härligt och kompetent gäng som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat.

 

Din ansökan
CV och personligt brev skickar du vänligen till mia.tomczak@aqg.se, sökande kommer att kallas löpande. Ansökningar behandlas konfidentiellt. Placeringsort Västerås.

 

Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde snarast möjligt. Vid frågor är du välkommen att ringa CFO, Mia Tomczak telefon 070-833 00 80 eller närmaste chef Anna Jonsson Sköld telefon 021-977 07 10.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

INTERNANNONS/VIKARIAT                            

 

Kundfokuserad produktionstekniker/projektledare till AQ Plast 
 

AQ Plast AB är ett dotterbolag inom AQ-koncernen som bedriver verksamhet i Västerås, Anderstorp och Torslanda och har sammanlagt 150 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor. AQ Plast AB erbjuder formsprutning av termoplastdetaljer med högt ställda visuella och geometriska krav till krävande industrikunder och erbjuder i Anderstorp även tunnplåtsstansning och montering till kompletta produkter.

AQ - koncernen har totalt 5 300 anställda och en årsomsättning på 3,3 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq. www.aqg.se

Arbetsuppgifter
Som Produktionstekniker/projektledare på AQ Plast ingår du i vår marknads- och projektorganisation. Dina arbetsuppgifter blir att leda det tekniska arbetet från förfrågan till signerat överlämnande till produktionen. Du ansvarar för att utvärdera och förbättra befintlig produktion både i formsprutning samt montage, för att utveckla och bibehålla en effektivproduktion för långsiktig konkurrenskraft.

Din utbildnings- och arbetsbakgrund
Du har en teknisk bakgrund med erfarenhet från formsprutning samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är väl insatt i de krav som kunder inom segmentet Automotive ställer beträffande dokumentation och kvalitetsverifiering. Du tycker om förändring samt att jobba i en miljö präglad av högt tempo.

Du är bra på att kommunicera och har lätt för att skapa relationer och förtroende både internt och externt. Du är kundorienterad, analytisk, målmedveten, nyfiken och brinner för ständig förbättring och att uppnå uppsatta mål. Vi använder Solid Works för hantering av 3D samt affärssystemet monitor.  Kommunikationen sker ofta på engelska med kunder och leverantörer.

Vi erbjuder dig
AQ är ett värderingsstyrt företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat.


Placering
Anderstorp


Din ansökan
Skriv ett personligt brev, med en motivering till ditt intresse för jobbet - och bifoga ditt CV. Vänligen skicka din ansökan till tarja.edell@aqg.se Urval sker löpande, sista ansökningsdag är den 2 juli 2017.  Din ansökan behandlas konfidentiellt.


Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om befattningen besvaras av Tarja Edell 0371-58 83 41.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Planerare/logistiker till AQ Plast AB i Anderstorp

 

AQ Plast AB är ett dotterbolag inom AQ-koncernen som bedriver verksamhet i Västerås, Anderstorp och Torslanda och har sammanlagt 150 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor. AQ Plast AB erbjuder formsprutning av termoplastdetaljer med högt ställda visuella och geometriska krav till krävande industrikunder och erbjuder i Anderstorp även tunnplåtsstansning och montering till kompletta produkter.

AQ - koncernen har totalt 5 300 anställda och en årsomsättning på 3,3 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq. www.aqg.se

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en grupp som ansvarar för hela kedjan från order till utleverans. Dina uppgifter blir orderregistrering, beredning, produktionsplanering, hålla i tavelmöten samt daglig kundkontakt och allmän support. En viktig del av arbetet är att vidareutveckla produktionsplaneringen och att förbättra arbetssättet i affärssystemet Monitor.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig med hög kompetens inom logistik, produktionsekonomi och produktionsflöden. Några års erfarenheter från liknande tjänst och från tillverkande företag är en bra grund för att lyckas. Hög kompetens inom affärssystem är en självklarhet och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Då du blir en nyckelperson i produktionsprocessen ställer tjänsten krav på att du är en bra kommunikatör med hög samarbetsförmåga där du ur ett helhetsperspektiv hanterar verksamhetens olika intressen. Ditt arbetssätt bör kännetecknas av struktur, noggrannhet, effektivitet och hög problemlösningsförmåga.

Vi erbjuder dig
AQ är ett värderingsstyrt företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat.

Placering
Anderstorp

Din ansökan
Skriv ett personligt brev, med en motivering till ditt intresse för jobbet - och bifoga ditt CV. Vänligen skicka din ansökan till tarja.edell@aqg.se Urval sker löpande, sista ansökningsdag är den 25 juni 2017.  Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om befattningen besvaras av Tarja Edell 0371-58 83 41.

 

Varmt välkommen med din ansökan!                

 

 

Mekanikkonstruktör till framgångsrik kontraktstillverkare

 

AQ Enclosure Sollefteå AB (tidigare Gerdins Nordkomponent AB) är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kapslingar och skåp samt en systemleverantör inom mekaniskt och elektroniskt montage. Kunderna finns främst inom branscherna kraft, säkerhet och miljö. AQ Enclosure Sollefteå AB har en organisation med korta beslutsvägar och stora möjligheter för den anställde att påverka verksamheten. För rätt person finns goda möjligheter till fortsatt utveckling inom företaget och även inom koncernen. 

AQ Enclosure Sollefteå AB ingår i AQ Group AB som är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har 5300 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Litauen, Ungern, Polen, Serbien, Kina, Thailand, Indien, Mexiko och Italien. AQ Group grundades 1994 och är noterat på Nasdaq-börsen. Årsomsättningen uppgår till 3,3 miljarder SEK. AQG har högsta kreditvärdighet AAA. Se även www.aqg.se för mer information. 

Arbetsuppgifter
Vi hjälper våra kunder att utveckla deras produkter, i huvudsak kundanpassade kapslingar i plåt. I vissa projekt tar vi ett helhetsansvar för produkten, i andra projekt så samarbetar vi med kundens konstruktörer. Du tar hänsyn till kundens krav och tillverkningsprocessens förutsättningar för att åstadkomma en optimal produkt.  Idag har vi regelbundet utvecklingsprojekt med kunder som är ledande på sina marknader såsom tex ABB, Panasonic och AGA. 

Eftersom vi har många olika kunder som finns inom många olika branscher kommer du att få vara delaktig i utveckling av en mängd olika typer av produkter. Vi ser gärna att du har förutsättningar för att i framtiden leda projekt och ta ansvar för mer än konstruktionsarbetet i projekten. 

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har erfarenhet av att utveckla produkter. Vi tror att du har en eftergymnasial teknisk utbildning och/eller ett antal års erfarenhet från konstruktionsarbete. En hel del kunskap förväntar vi oss att du redan har, resten kommer du att lära dig hos oss. 
Som konstruktör är du kreativ, noggrann och jobbar effektivt. Du klarar av att parallellt jobba med flera olika projekt. 
Viktiga egenskaper för att lyckas hos oss, förutom din tekniska kompetens, är bland annat att du kan skapa förtroende, har förmågan att lyssna, är social och är duktig på att samarbeta. 
Meriterande är om du har:
o    fördjupad konstruktionserfarenhet inom områdena plåt, svetsade konstruktioner och elkonstruktion
o    erfarenhet från tillverkningsindustri
o    3D-modellering i Solid Works, Catia eller liknande program

Placeringsort
Sollefteå 

Din ansökan 
Tycker du att detta låter intressant och att det passar väl in på dig? Skicka i så fall CV och personligt brev till personal.aqenso@aqg.se, senast den 2017-12-31. Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. 


Övriga frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten så får du gärna ringa eller maila Fredrik Hellström, teknikchef, 0620-25624, fredrik.hellstrom@aqg.se eller Joakim Falk, VD, 0620-25601, joakim.falk@aqg.se . 

 

Välkommen med din ansökan!

 

Koncernredovisningsekonom till AQ Group AB


AQ är en ledande leverantör till krävande industrikunder och är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Koncernen består av rörelsedrivande bolag som var och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden. Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har 5 300 anställda i Sverige, Estland, Litauen, Ungern, Polen, Bulgarien, Kina, Thailand, Indien, Mexiko, Italien och Serbien. År 2016 hade AQ en omsättning på 3,3 miljarder SEK och sedan koncernen grundades år 1994 har AQ redovisat positivt resultat varje kvartal. AQ har högsta kreditvärdighet AAA enligt Bisnode. www.aqg.se


AQ Group AB söker en koncernredovisningsekonom. Du kommer att ingå i en grupp på två personer som tillsammans ansvarar för upprättandet av koncernredovisningen enligt IFRS. Tjänsten är placerad i Västerås på AQs huvudkontor och du kommer att rapportera till CFO.
 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som koncernredovisningsekonom är att:

•    upprätta den månatliga koncernredovisningen för koncernens bolag, inklusive analysera och säkerställa kvalitén på inrapporterade siffror från dotterbolagen, samt löpande besvara frågor 

•    delta i att upprätta kvartalsrapporter till marknaden och AQ Group-koncernens publika årsredovisning
•    genomföra fusioner, förvärv och annat arbete i vårt koncernredovisningssystem Cognos Controller
•    driva utredningsprojekt och frågeställningar inom koncernredovisning, IFRS och finansiell rapportering
•    analysera koncernens skatt och dotterbolagens skatterapportering

 

Din utbildning- och arbetsbakgrund
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning. Du har arbetat med koncernredovisning i några år och tycker att det är roligt att arbeta med koncernredovisning, IFRS och rapportering. Du känner dig trygg med att diskutera redovisningsfrågor, har god samarbets¬förmåga, är självständig och har förmåga att driva frågor på ett jordnära och systematiskt sätt. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av Cognos Controller.

Vi erbjuder dig
Ett värderingsstyrt och entreprenöriellt företag med korta beslutsvägar och en prestigelös atmosfär. Du kommer att ingå i ett härligt och kompetent gäng som arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. 

Din ansökan
CV och personligt brev skickar du vänligen till mia.tomczak@aqg.se senast den 31 december 2017. Ansökningar behandlas konfidentiellt.

Övriga fakta och frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal. Tillträde snarast möjligt. Vid frågor är du välkommen att ringa CFO och närmaste chef Mia Tomczak 0708-33 00 80.


Välkommen med din ansökan!

 

 

B2B-säljare till framgångsrik kontraktstillverkare


AQ Enclosure Sollefteå AB (tidigare Gerdins Nordkomponent AB) är ett ledande företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av kapslingar och skåp samt en systemleverantör inom mekaniskt och elektroniskt montage. Kunderna finns främst inom branscherna kraft, säkerhet och miljö. AQ Enclosure Sollefteå AB har en organisation med korta beslutsvägar och stora möjligheter för den anställde att påverka verksamheten. För rätt person finns goda möjligheter till fortsatt utveckling inom företaget och även inom koncernen. 

AQ Enclosure Sollefteå AB ingår i AQ Group AB som är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har 5 300 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Litauen, Ungern, Polen, Serbien, Kina, Thailand, Indien, Mexiko och Italien. AQ Group grundades 1994 och är noterat på Nasdaq-börsen. Årsomsättningen uppgår till 3,3 miljarder SEK. AQG har högsta kreditvärdighet AAA. Se även www.aqg.se för mer information. 

Arbetsuppgifter
Inledningsvis kommer ditt fokus att ligga på nykundsbearbetning. Det kommer att innebära att du ofta är på resande fot när du besöker potentiella kunder. Främst kommer du att resa inom Sverige med fokus på de södra delarna. Du kommer att arbeta med hela processen för nykundsbearbetning från generering av leads och den första telefonkontakten till kundbesök och offerter. På sikt kommer det vara naturligt att jobba mer med övriga delar av säljprocessen såsom projektledning, förhandla och skriva avtal samt ha ett löpande kundansvar. 

De allra flesta kundcasen kommer handla om att utveckla eller anpassa produkter i samarbete med våra kunder. Därför är det viktigt att du, tillsammans med våra tekniker, kan komma med förslag på lösningar för att förbättra produkten eller sänka kostnader.
 
På hemmaplan kommer du främst att samarbeta med våra konstruktörer och produktionstekniker samt med vår marknads- och försäljningschef. Regelbundet kommer du även att samarbeta med personal på andra enheter inom koncernen. 

Tillsammans med vår marknadschef deltar du i utvecklingen av försäljnings- och marknadsstrategier. 

Utbildning/Erfarenhet
Vi tror att du har en teknisk/ekonomisk utbildning och/eller några års erfarenhet från försäljning och marknadsföring. 

Du ska trivas med att arbeta resultatfokuserat och självständigt. Du har en god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du är affärsinriktad, förtroendeingivande och har god förmåga att skapa och utveckla goda relationer. 

För att nå framgång i rollen är det viktigt att du har ett teknikintresse och en god förmåga att förstå och lära dig nya saker. Du brinner för att göra affärer och har ett stort engagemang. 

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete med stort eget ansvar i en organisation med korta beslutsvägar. Din roll kommer att vara en avgörande del i företagets långsiktiga framgång. 

Meriterande är om du har:
•    Erfarenhet av tillverkningsindustri
•    Erfarenhet av att arbeta med lösningsorienterad försäljning
•    Erfarenhet från branscherna elektronik, elkraft, miljö eller säkerhet

Placeringsort
Sollefteå och/eller annan ort enligt överenskommelse. 

Din ansökan 
Tycker du att detta låter intressant och att det passar väl in på dig? Skicka i så fall CV och personligt brev till personal.aqenso@aqg.se, senast den 2017-12-31. Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. 


Övriga frågor
Allmänna anställningsvillkor styrs av kollektivavtal och lokala regler och avtal. Tillträde snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten så får du gärna ringa eller maila Daniel Andersson, marknads- och försäljningschef, på 0620-25607 eller daniel.andersson@aqg.se . 

Välkommen med din ansökan!

 

Konstruktörer till AQ Engineering i Torslanda

Vi söker regelbundet konstruktörer till AQ Engineering i Torslanda. För mer information gå in på här.